ESET NOD32 vírusvédelem az Ubuntu Linux rendszeren

Ahogyan azt egy korábban bemutatott vírusvédelmi megoldás leírásában is közreadtam, a windows-hálózatba kapcsolt vagy windows rendszerű számítógéppel bármi más módon - pl.: adathordozókon keresztül - kapcsolatba kerülő Linux rendszerek biztonsági védelmére sem árt jobban odafigyelni. Már azért sem - függetlenül attól, hogy a mi rendszerünkben szerencsére nem okozhat kárt -, mivel pl.: egy tudtunkon kívül vírusos állományt az Internetről letöltve a merevlemezünkre, onnan továbbjuttatva egy nem megfelelően védett windows rendszerű gépre azon nem várt károkat is okozhatunk.

1) Letöltés és telepítés

A hivatalos weboldalon válasszuk ki és az adataink helyes megadása után töltsük le a számunkra legmegfelelőbb programverziót - otthoni vagy vállalati felhasználás, próba- vagy fizetős, valamint 32- vagy 64bites verzió:

Hivatalos letöltés

A letöltött állományra duplán rákattintva indítsuk el a telepítését, és értelemszerűen válaszoljunk minden kérdésre.

A telepítési folyamat végeztével a program első használatba vétel előtt a rendszerünk újraindítását kéri, amelyet engedélyezzünk.

2) Használat

A rendszerünket újraindítva a NOD32 automatikusan elindulva üdvözöl bennünket, és a vírusadatbázis naprakészre való frissítéséhez letöltéskor megadott adataink aktiválását kéri tőlünk. Ehhez a megadott email címünkre kapott levelünkben található adatok megadása szükséges.

A frissítés sikeres elvégzését követően javaslom a program beállításainak minden egyes részletét áttanulmányozni és csak a számunkra legmegfelelőbb beállítások módosításait megadva kezdjük el komolyabban is használni a programot.

3) Hivatalos weboldal

A NOD32 magyar hivatalos weboldala

A NOD32 külföldi hivatalos weboldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.